17
Lietuvos nacionalinė filharmonija
FINANSŲ IR APSKAITOS SKYRIAUS VADOVAS - VYRIAUSIASIS BUHALTERIS
Lietuvos nacionalinė filharmonija
Lietuvos nacionalinė filharmonija

FINANSŲ IR APSKAITOS SKYRIAUS VADOVAS - VYRIAUSIASIS BUHALTERIS

Lietuvos nacionalinė filharmonija

Pareigybės aprašymas


I. PAREIGYBĖ



1. Lietuvos nacionalinės filharmonijos Finansų ir apskaitos skyriaus vadovo - vyriausiojo buhalterio pareigybė priskiriama struktūrinių padalinių vadovų ir jų pavaduotojų grupei.

2. Finansų ir apskaitos skyriaus vadovo - vyriausiojo buhalterio pareigybė priskiriama A2 lygiui.

3. Finansų ir apskaitos skyriaus vadovas - vyriausiasis buhalteris (toliau - darbuotojas) vadovaujasi Lietuvos Respublikos įstatymais ir poįstatyminiais teisės aktais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, koncertinės įstaigos Lietuvos nacionalinės filharmonijos (toliau - Filharmonijos) nuostatais, generalinio direktoriaus įsakymais ir pavedimais, Filharmonijos darbo tvarka ir šios pareigybės aprašymu.

4. Darbuotoją skiria ir atleidžia iš pareigų, nustato jo pareiginį atlyginimą, sudaro su juo rašytinę darbo sutartį Filharmonijos generalinis direktorius.

5. Darbuotojas pavaldus Filharmonijos generaliniam direktoriui, kontrolės funkciją vykdo generalinio direktoriaus pavaduotojas.

6. Finansų ir apskaitos skyriaus vadovui - vyriausiajam buhalteriui dėl tam tikrų priežasčių nesant darbe, jo pareigas atlieka vyriausiojo buhalterio pavaduotojas, o kai jo nėra, kitas Finansų ir apskaitos skyriaus darbuotojas, paskirtas generalinio direktoriaus įsakymu.

II. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI


7. Šioms pareigoms gali būti priimamas asmuo:

7.1. turintis ne žemesnis kaip aukštąjį universitetinį ekonominį buhalterinės apskaitos specialybės išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimą;

7.2. turintis ne mažesnę kaip 5 metų analogiško darbo biudžetinėje įstaigoje patirtį;

7.3. turintis ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujančio darbo struktūriniam padaliniui patirtį;

7.4. išmanantis dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklių, teisės aktų projektų rengimo rekomendacijų reikalavimus, kitus su ūkine ir finansine veikla susijusius teisės aktus, taip pat susipažinęs su teisės aktais, reglamentuojančiais biudžetinių įstaigų veiklą, valstybės biudžeto lėšų panaudojimą, turto valdymą, naudojimą ir disponavimą.

III. REIKALAVIMAI DARBUOTOJUI

8. Finansų ir apskaitos skyriaus vadovas - vyriausiasis buhalteris privalo:

8.1. gerai mokėti valstybinę kalbą, gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu;

8.2. mokėti labai gerai dirbti kompiuteriu (būtina gerai žinoti Excel ir Word programas);

8.3. žinoti ir gebėti vadovautis įstaigos ūkinę-finansinę veiklą, apskaitą ir mokesčius reglamentuojančiais įstatymais bei kitais norminiais aktais;

8.4. turėti gerus darbo su FVAIS (finansų valdymo ir apskaitos informacinė programa) įgūdžius;

8.5. Mokėti parengti įstaigos biudžeto vykdymo ataskaitas;

8.6. Mokėti parengti įstaigos finansines ataskaitas;

8.7. žinoti valstybės kultūros politiką ir teisinius aspektus;

8.8. gebėti bendrauti su žmonėmis ir organizuoti darbą.

8.9. išklausyti darbuotojų saugos, sveikatos ir priešgaisrinės saugos instruktažą, laikytis Filharmonijos darbo tvarkos taisyklių, asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.

IV. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS


9. Paskirstyti pavaldiems skyriaus darbuotojams darbą, nustatyti jų funkcijas ir atsakomybę, atsiskaitymų terminus. Spręsti apie skyriaus darbuotojų tinkamumą užimamoms pareigoms, sudarant, vykdant ar nutraukiant darbo sutartis.

10. Tvarkyti buhalterinę apskaitą pagal Buhalterinės apskaitos įstatymą ir kitus teisės aktus.

11. Teikti buhalterinės apskaitos informaciją ir rengti ataskaitas, pagal pareikalavimą - apskaitos dokumentus ir registrus Filharmonijos generaliniam direktoriui, auditoriams, asignavimų valdytojams, mokesčių administratoriams, valstybės ir savivaldybės institucijoms.

12. Teikti Filharmonijos generaliniam direktoriui pasiūlymus ir patarimus buhalterinės apskaitos politikos parinkimo, atsižvelgiant į konkrečias sąlygas ir apskaitos reikalavimus, klausimais.

13. Vykdyti išankstinę finansų kontrolę (ir teikti ataskaitą vadovybei) vadovaujantis pateiktais dokumentais, prireikus - kompetentingų asmenų pasirašytomis išvadomis, esant poreikiui - teikti atsakymus į šias išvadas.

14. Kontroliuoti ir koordinuoti apskaitos procesą Filharmonijoje bei skyriaus darbą.

15. Teikti Filharmonijos generaliniam direktoriui, jo pavaduotojams ir padalinių vadovams informaciją vidiniams valdymo poreikiams tenkinti. Teikti informaciją racionaliam darbo materialinių ir finansinių išteklių naudojimui ir kontrolei, optimaliems valdymo sprendimams priimti.

16. Tikrinti, ar gaunami apskaitos dokumentai atitinka nustatytus reikalavimus, ar juose užfiksuotos ūkinės operacijos neprieštarauja teisės aktams, įstaigos nuostatams ar kitiems nustatytiems reikalavimams.

17. Parengti mokėjimų dokumentus paraiškoms per VBAMS sistemą bei kontroliuoti VBAMS mokėjimų pavedimų eigą.

18. Kontroliuoti piniginių srautų judėjimą banko sąskaitose.

19. Esant būtinybei, teikti vadovybei pasiūlymus dėl skyriaus reorganizacijos bei organizuoti patį procesą.

V. TEISĖS

20. Finansų ir apskaitos skyriaus vadovas - vyriausiasis buhalteris turi šias teises:

20.1. teikti pasiūlymus pagal savo kompetenciją, kad racionaliai ir taupiai būtų naudojami materialiniai ir finansiniai Filharmonijos ištekliai, kad būtų užtikrintas įstaigos turto saugumas, sustiprinta Filharmonijos lėšų panaudojimo finansinė kontrolė;

20.2. Filharmonijos lėšomis dalyvauti kvalifikacijos kėlimo kursuose, teminiuose probleminiuose seminaruose, savarankiškai studijuoti specialiąją literatūrą ir spaudą bei rūpintis savo vadovaujamo skyriaus darbuotojų mokymu ir kvalifikacijos kėlimu;

20.3. reikalauti iš skyriaus darbuotojų, kad įstatymai, Vyriausybės nutarimai, kiti norminiai aktai ir generalinio direktoriaus įsakymai būtų laiku ir kokybiškai vykdomi;

20.4. teikti pasiūlymus dėl skyriaus darbuotojų skatinimo ir vertinimo taikymo;

20.5. pagal pavedimą atstovauti Filharmonijai savo kompetencijos ribose valstybės valdžios, valdymo institucijose, teismuose, pasitarimuose, derybose;

20.6. gavęs biudžetinės įstaigos vadovo nurodymus, nevykdyti jų, jeigu su tuo susijusios ūkinės operacijos prieštarauja teisės aktams arba jų vykdymo išlaidos nenumatytos sąmatoje, ir apie tai raštu informuoja Filharmonijos generalinį direktorių. Jeigu Filharmonijos generalinis direktorius nurodymų nepakeičia, visa atsakomybė už ūkinių operacijų atlikimą tenka Filharmonijos generaliniam direktoriui. Vyriausias buhalteris, atskleidęs neteisėtus įstaigos darbuotojų veiksmus (prirašymus, lėšų naudojimą ne pagal paskirtį, neteisėtą turto valdymą, naudojimą ir disponavimą juo ir kitą neteisėtą veiklą), privalo raštu apie tai informuoti filharmonijos vadovybę.

VI. ATSAKOMYBĖ

21. Finansų ir apskaitos skyriaus vadovas - vyriausiasis buhalteris atsako už:

21.1. buhalterinės apskaitos sistemos, atitinkančios Filharmonijos veiklos pobūdį ir teisinę formą bei apskaitos registrų parinkimą;

21.2. visų tinkamai įformintų ir apskaitos dokumentais pagrįstų ūkinių įvykių ir ūkinių operacijų įtraukimą į apskaitą;

21.3. buhalterinių įrašų atitiktį ūkinių įvykių ar ūkinių operacijų turiniui;

21.4. teisingą mokesčių apskaičiavimą ir deklaravimą laiku;

21.5. apskaitos informacijos patikimumą;

21.6. ūkinių operacijų teisėtumo, lėšų naudojimo teisės aktų nustatyta tvarka bei tinkamo apskaitos dokumentų įforminimo kontrolę ir išankstinę finansų kontrolę;

21.7. Filharmonijos finansinės atskaitomybės sudarymą pagal sąskaitų duomenis;

21.8. pavaldžių skyriaus darbuotojų teisingą ir nešališką metinį vertinimą;

21.9. įstatymų, Vyriausybės nutarimų, norminių aktų, generalinio direktoriaus pavedimų vykdymą;

21.10. tarnybinių, komercinių paslapčių ar kitos konfidencialios informacijos, susijusios su Filharmonijos veikla saugojimą ir neatskleidimą;

21.11. įstaigoje kaupiamų asmens duomenų, sužinotų vykdant funkcijas, tinkamą saugojimą ir neatskleidimą;

21.12. už savo pareigų netinkamą vykdymą Filharmonijos darbo tvarkos taisyklių ir Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

___________________________________

Mėnesinis bruto atlyginimasBruto/mėn.  € 2035.5

Papildoma informacija: 11,5 koeficientas - 2035,50 € „popieriuje“. Po bandomojo laikotarpio gali būti skiriama kintamoji pareiginės algos dalis.

Vietovė

    Vilnius, Vilniaus apskritis, Lietuva

Laikas

  • Visa darbo diena
Kontaktinis asmuo
Laura .

Lietuvos nacionalinė filharmonija - didžiausia šalies koncertinė įstaiga, kurios misija – puoselėti Lietuvos muzikinę kultūrą ir muzikos atlikėjų meną, supažindinti klausytojus su Lietuvos ir užsienio klasikine bei šiuolaikine muzika, užtikrinant aukštą meninę solistų ir kolektyvų atlikimo kokybę.